Zelf een lekkage verhelpen in de badkamer?

badkamer lekkage vervangen

Badkamer lekkage opsporen

Kijk eerst of je zelf kunt achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Als je zelf weet waar de lekkage zich bevindt, dan hoef je geen lekdetectie in te schakelen en bespaar je tijd en moeite. Daarnaast kun je proberen zelf de lekkage op te lossen als je weet waar de lekkage zich bevindt. Controleer hiervoor de volgende dingen:

Rozetten – Controleer, waar mogelijk, het kitwerk achter de rozetten. Als hier scheurtjes of openingen in zitten is het van belang dat je hier een nieuwe kitlaag aanbrengt om de lekkage te verhelpen. Zorg ook dat de rozetten goed zijn afgesloten.

Tegels controleren – Kijk of er een scheur in een van de tegels zit, als dit het geval is vervang dan de tegel. Zie je geen scheuren? Kijk dan of er een losse tegel is. Tik hiervoor met een platte schroevendraaier voorzichtig tegen de tegel. Klinkt de tegel hol? Dan zit de tegel los en dan moet je deze vervangen.

Sifon controleren – Kijk na of de sifon in de badkamer nog goed vast zit, draai deze goed vast. Als de sifon lekt, is dit vaak eenvoudig te verhelpen door simpel het rubbertje te vervangen.

Voeg- en kitwerk controleren – Controleer al het voeg- en kitwerk in de badkamer. Ga met een aardappelschilmesje langs het voeg- of kitwerk om te kijken of hier scheurtjes in zitten. Kun je tussen tegel en de kitnaad langskomen dan moet je het kitwerk vervangen.

Watermeter controleren – Controleer voor je gaat slapen de watermeterstand en gebruik die nacht geen water. Als de watermeterstand de volgende ochtend is veranderd zit de lekkage in een leiding.

Is het niet gelukt om zelf de exacte locatie van de lekkage op te sporen? Dan is het verstandig een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Een lekdetectiebedrijf is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages en kan de lekkage, zonder hak- en breekwerk, oplossen.

Als je weet waar de lekkage zich bevindt kun je proberen het zelf op te lossen, lukt dit niet? Schakel dan een gespecialiseerde loodgieter in.

Lekkage badkamer verzekering

Lekkages die je zelf niet had kunnen voorkomen worden in de meeste gevallen vergoed door de opstalverzekering. De schade die is ontstaan door de lekkage kan in de meeste gevallen vergoed worden door de inboedelverzekering. Het beste kun je hiervoor contact opnemen met je verzekering om zeker te weten of dit vergoed wordt.

Wat kost het oplossen van de lekkage in de badkamer?

Het inschakelen van lekdetectie kost gemiddeld tussen de € 300 en € 500 excl. btw.

De kosten voor het oplossen van de lekkage in de badkamer hangen sterk af van de soort lekkage. In sommige gevallen is de lekkage simpel op te lossen door enkel het kit- of voegwerk te vervangen, in dit geval zullen de kosten niet heel hoog liggen. In andere gevallen kan het zijn dat er ook sloopwerkzaamheden nodig zijn, dan liggen de kosten hoger. Loodgieter Zoetermeer nodig? Neem contact op met een loodgieter voor alle mogelijkheden en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu